A mâncat timp de zece ani doar roșii. Ce a urmat e incredibil

Au fost întâlnite mai multe cazuri bizare ale unor persoane care timp de mai mulți ani au mâncat doar un anumit fel de mâncare. Obiceiul este cauzat de regulă de o anumită traumă sau un dezechilibru psihic.

Liam Pierce (14 ani) s-a hrănit timp de zece ani numai cu tomate și alte alimente realizate din roșii și apoi după ce a fost hipnotizat a putut renunța la acest obicei, după cum relatează Mirror.co.uk.

Dezechilibrul său alimentar se datorează unei traume din copilărie. Când avea doar doi ani, s-a întâmplat să se înece cu un bob de mazăre; de atunci, n-a mai putut mânca altă legumă fără să i se facă rău.

El a devenit dependent de alimentele și preparatele din roșii, ajungând să consume până la trei sticle de ketchup pe săptămână. Nici la școală nu se atingea de mâncarea de la cantină, consumând doar meniul său bazat pe fasole și spaghetti în sos de roșii. Acasă obișnuia să acopere orice fel de mâncare cu foarte mult ketchup și să mănânce un paceht de 250 de grame de roșii cherry ca pe o simplă gustare.

Părinții lui Liam au încercat cele mai disperate măsuri pentru a-l convinge pe fiul lor să mănânce diversificat, dar toate au eșuat. Singura metodă care a funcționat a fost în cele din urmă hipnoza – dar după mai multe ședințe de hipnoterapie. După această încercare, Liam a fost capabil să mănânce și alte legume fără a mai simți nevoia de a le înmuia într-o baie de sos de roșii.

„Chiar îmi plăcea, dar nu era doar asta – era mai degrabă un obicei. Eram dependent de el. dacă mâncam ceva trebuia neapărat să mănânc cu ketchup”, a declarat Liam.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here