A găsit piatra frumoasă și a pus-o în acvariu. După 30 de ani, o veste șoc: ce era de fapt obiectul

Oamenii de știință au o terorie interesantă despre piatra interesantă găsită în urmă cu 35 de ani undeva în Siberia. 

Lidia Korșunova, o femeie din Krasnoiarsk, a povestit că soțul ei a găsit piatra interesantă, care a rămas apoi timp de mai bine de trei decenii în acvariul familiei, notează Siberian Times.

Atât soțul cât și prietenii săi, alături de care se afla în momentul în care a găsit piatra, au crezut că obiectul este artificial: un soi de sticlă fără valoare.

Dupp ani buni, Lidia, de profesie geolog, a citit lucrprile unui specialist și a început să suspecteze că piatra din casa ei are de fapt o valoare mare.

Când a trimis piatra la analize aa flat o primă veste neplăcută: obiectul nu era, așa cum sperau, un smarald uriaș, deși semăna.

În timp ce analizau obiectul, geologii au rămas însă uimiți: aceasta conținea de 7,5 ori mai mult nichel decât sticla obișnuită, de 6 ori mai mult cupru, de 20 de ori mai mult zinc, de 3 ori mai mult cobalt, de 40 de ori mai mult crom. Prin urmare, nu putea fi artificailă.

De fapt, astfel cantități de minerale au fost găsite în tektite, obiecte de sticlă formate în urma impactului meteoriților.

Concluzia finală aparține unui fost specialist al Agenției Spațiale a Rusiei. Obiectul uitat atâțiea ani în acvariu, ca o banală decorațiune, este de fapt o bucățică de sticlă extraterestră, ajunsă ăe Pământ odată cu ânspăimântătorul meteorit care a lovit în urmă cu peste 100 de ani la Tunguska.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here