A devenit mamă la 61 de ani, la doi ani după ce unica ei fiică a murit

Zhang Liu, o femeie de 61 de ani din China, a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume. După ce unica ei fiica s-a stins din viață la vârsta de doar 30 de ani, din cauza unei boli incurabile, aceasta și-a dorit neapărat să devină din nou mamă, ceea ce s-a si întâmplat, scrie Libertatea.

Femeia a apelat la o fertilizare in vitro și în ciuda faptului că și-a riscat sănătatea pentru a-și îndeplini dorința de a deveni mamă și a avut numeroase complicații de-a lungul sarcinii, ea a reușit să aducă pe lume un copil pe 27 iunie, în urma unei operații de cezariană, la doi ani de la moartea fiicei sale.

Reprezentanții spitalului au mărturisit că l-a început s-au temut să facă public acest caz pentru că se temeau ca nu cumva și alte femei de vârsta lui Liu să îi urmeze acesteia exemplu și șă-și riște sănătate cu riscurile ridicate ale unei sarcini la o vârsta asa târzie.

Directorul a făcut un apel la femeile în vârstă, pe care le-a rugat să se gândească de două ori înainte să se decidă să devină mame la o vârstă destul de avansată.

Cu doar șase zile înainte ca Zhang să nască, o altă femeie de 54 de ani Liu Hongmei, din Xiangyang, provincia Hubei, a născut un băiețel ce a fost conceput tot prin fertilizare in vitro.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here