A băut în fiecare zi câte un pahar de roşii, timp de două luni. Efectele sunt incredibile

Roşiile sunt considerate de mulţi specialişti super-alimente, beneficiile consumului de tomate fiind evidenţiate de medici şi dieteticieni. Potrivit healthyfoodhouse.com savanţii de la Universitatea din Taiwan au desfăşurat un experiment pentru a analiza toate proprietăţile acestor legume (fructe, din punct de vedere botanic). La cercetare au participat mai multe femei de vârste diferite, greutate şi origine, cărora li s-a cerut să consume un pahar de suc de roşii (250 ml) în fiecare zi timp de două luni.

Prima şi cea mai evidentă schimbare a fost pierderea în greutate, experţii subliniind că au fost eliminate depozitele adipoase, nu fluidele. Mai mult decât atât, femeile care au participat la experiment nu şi-au schimbat obiceiurile în ceea ce priveşte dieta şi exerciţiile fizice, iar rezultatele au fost vizibile în câteva zile.

SConsumul de suc de roşii a avut un efect pozitiv şi asupra nivelului de colesterol din sânge. Comparând rezultatele analizelor efectuate înaintea experimentului şi după experiment, s-a constatat o scădere a valorilor în cazul tuturor femeilor participante.

Rezultatele studiului au depăşit aşteptările, roşiile oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Un singur pahar de suc în fiecare zi întăreşte sistemul imunitar, previne bolile de inima şi reduce riscul de cancer.

Mai mult decât atât, această băutură răcoritoare previne bolile de ficat, pancreas şi plămâni, tratează indigestia, combate retenţia de fluide şi îmbunătăţeşte starea generală.

Sucul de roşii reduce în mod semnificativ tusea, previne anemia şi ameliorează simptomele bolilor reumatice. Acesta are un efect surprinzător şi asupra pielii, conţinând potasiu, calciu, proteine vegetale şi vitamina C.

Este de asemenea un remediu natural excelent pentru spasmele musculare, fiind bogat în magneziu (11 mg/100 g). După un antrenament intens, consumaţi un pahar de suc de roşii şi durerile vor dispărea.

Reţeta sucului de roşii

Ingrediente:

• 6 kilograme de roşii
• două linguri de sare
• 4 linguri de zahăr

Metoda de preparare:

• Spălaţi roşiile în apă rece, tăiaţi-le şi tocaţi-le.
• Adăugaţi sarea şi zahărul, dar amestecaţi frecvent pentru a preveni arderea. O dată ce sucul a dat în clocot, lăsaţi să fiarbă pentru 10 minute, amestecând în tot acest timp.
• Sucul de roşii fierbinte va fi turnat în sticle sterilizate, care vor fi închise ermetic. O dată ce s-a răcit, depozitaţi sticlele într-un loc răcoros.
• Acest suc de roşii va schimba modul în care va simţiţi şi arătaţi. Se recomandă să consumaţi suc preparat în casă.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here