Nu multa lume stie faptul ca samburii de grapefruit sunt benefici pentru sanatate. Mai ales ca si consumul de grapefruit ajuta la pierderea in greutate, reducerea celulitei si imbunatatirea functionarii sistemului imunitar. In ceea ce priveste extractul din samburi de grapefruit acesta are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice fiind recomandat in tratarea candidei, a infectiilor urechilor, infectiilor in gat si a diareei.

Iata, asadar, 6 beneficii ale consumului de samburi de grapefruit:

Combate candidoza
Candidoza este o infectie fungica care poate afecta atat femeile, cat si barbati. De obicei, infectia poate afecta gura, urechile, nasul, unghiile de la maini si picioare, tractul gastrointestinal si vaginul. Un studiu polonez publicat in 2001 a aratat ca extractul din samburi de grapefruit combate ciuperca Candida albicans, cauza candidozei.

Distruge microbii din tractul urinar rezistenti la antibiotice
Potrivit unui studiu publicat in 2005 in Jurnalul Medicinei alternative si complementare, semintele de grapefruit sunt eficiente in distrugerea microbilor din tractul urinar rezistenti la antibiotice.

Remedii in cazul infectiilor fungice
Histoplasmoza este o infectie fungica provocata de Histoplasma capsulatum. Agentul infectios se gaseste in forma inactiva in solul imbogatit cu guano provenit de la pasari si lilieci. Omul se infecteaza prin inhalarea sporilor din solul contaminat. Ca tratament alternativ se recomanda extractul din seminte de grapefruit (100 miligrame pe zi) datorita proprietatilor sale antibacteriene, antifungice si antivirale.

Tratament pentru piciorul atletului
Piciorul atletului este o infectie fungica frecvent intalnita care se transmite de la o persoana la alta de obicei la dusurile si baile folosite in comun. Ca tratement natural poti unge zona afectata cu extract din seminte de grapefruit, de trei ori pe zi.

Trateaza tulburarile digestive asociate eczemei
Eczema este o afectiune obisnuita a pielii ce este, adesea, legata de alegerile alimentare si problemele digestive. Intr-un studiu s-a cercetat eficacitatea extractului din seminte de grapefruit in combaterea eczemei atopice. Toti pacientii care au primit zilnic 150 miligrame extract de seminte de grapefruit, de trei ori pe zi, timp de o luna au prezentat o scadere semnificativa a simptomelor cauzate de eczema atopica.

Este un antimicrobian excelent
Extractul din seminte de grapefruit combate infectiile bacteriene, virale si fungice atunci cand este inghitit. Datorita proprietatilor sale antimicrobiene poate fi utilizat si sub forma de spay, pasta de dinti, gel de dus, dezinfectant natural al ranilor si multe altele.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here